Новости

Радионице за научне истраживаче

31.5.2019

 

Позивамо вас на две радионице које ће се одржати у среду 5. јуна 2019. у библиотеци Института за књижевност и уметност са почетком у 12 часова. Радионице ће одржати Неда Здравковић из Europa Connect Ltd са Новог Зеланда.


1. Употреба база података и репозиторијума у методама истраживања
Фацилитатор: Неда Здравковић
Трајање: 1:30h
СРЕДА 5. ЈУН 12:00-13:30
ПРИПРЕМА: Молимо све заинтересоване да попуне Припрема за Радионицу анкету (до среде 5. јуна) и да понесу свој лаптоп или таблет како би могли да учествују у активностима у току радионице. Радионица је прилика за занимљиво професионално дружење у току ког ћемо заједно применити методе информационог истраживачког процеса у области вашег научног рада (теме) кроз више различитих база података. Упознаћемо вас и са мултидисциплинарним универзитетским репозиторијумима широм света, отвореним системима претраживања научне литературе, као и теза, дисертација и конференција.

ПАУЗА ЗА КАФУ 13:30-14:00

2. Истраживачки процес и употреба референце менаџмент система
Фацилитатор: Неда Здравковић
Трајање: 1:30h
СРЕДА 5. ЈУН 14:00-15:30
ПРИПРЕМА: Молимо све заинтересоване да:
а) Активирају лични Менделеј профил (“Create free account”)
б) Понесу свој лаптоп или таблет да би могли да учествују у активностима у току радионице.

Упознаћемо вас са различитим програмима и платформама за прикупљање и организацију стручне литературе у вашем професионалном и научном раду, као и аутоматску примену референци и цитата у вашим радовима и публикацијама.
Ово је уједно и прилика за занимљиво и забавно професионално дружење, разговор и проналажење одговора на питања у вези са вашим истраживачким радом.