Новости

Владан Десница и Десничини сусрети: данас и сутра

17.12.2012

 

У организацији Центра за компаративнохисторијске и интеркултурне студије Филозофског факултета Свеучилишта у Загребу, Института за књижевност и уметност и Народне библиотека Србије у среду, 12. децембра 2012. године, с почетком у 12 сати, одржана је посећена трибина Владан Десница и Десничини сусрети: данас и сутра. Повод за трибину било је објављивање последњег у низу зборника радова с међународног скупа Десничини сусрети, који се одржава једном годишње у септембру, у Загребу или Задру. Сарадници Института за књижевност и уметност од почетка су укључени у овај интеркултурни и научноистраживачки пројекат.

Зборник радова Интелектуалци и рат 1939 –1947. уредили су Драго Роксандић и Ивана Цвијовић Јаворина (Библиотека Десничини сусрети, св. 6, Центар за компаративнохисторијске и интеркултурне студије Филозофског факултета Свеучилишта у Загребу и „Плејада“, Загреб 2012).

У представљању зборника као и у разговору о самом пројекту Десничиних сусрета, његовим досадашњим резултатима и плановима за будућност, учествовали су проф. др Драго Роксандић, проф. др Тихомир Брајовић, др Марија Грујић, доц. др Бојан Ђорђевић, Ивана Цвијовић Јаворина и др Весна Матовић.Комплетан програм можете преузети овде.


Владан Десница и Десничини сусрети: данас и сутра